aaaa

aaaa

rtertertertertertertea


       
 
  GR ESP ENG FR
 

   

     192 Ναυσικάα
    
     επεισόδιο 02
     Deus Ex Machina

     14
', Ελλάδα, 2021

 

 

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 02

Το επεισόδιο 02 της ταινίας 192 Ναυσικάα, διάρκειας 14 λεπτών, ολοκληρώθηκε το 2021. Είναι το πρώτο μίας σειράς εννέα επεισοδίων που θα συνθέσουν κάποτε μία ενιαία ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους διάρκειας 90 λεπτών. Αν και προορίζεται να γίνει μέλος μίας μελλοντικής ταινίας μεγάλου μήκους, το επεισόδιο 02 αποτελεί παράλληλα και μία αυτόνομη ταινία μικρού μήκους.

Δημιουργήθηκε ως έργο τέχνης και όχι σαν εμπορικό προϊόν. Τα γυρίσματα έγιναν με πραγματικούς ηθοποιούς και στη συνέχεια κάθε καρέ ζωγραφίστηκε στο χέρι, με ακρυλικά και λαδοχρώματα σε χαρτί Bristol 300gr. Ζωγραφίστηκαν συνολικά 5471 διαφορετικά καρέ (8 ανά δευτερόλεπτο) σε διάστημα 2 ετών, από τον Άγγελο Σπάρταλη και άλλους 13 συνεργάτες ζωγράφους. Η οριστική ισορροπία των χρωμάτων ρυθμίστηκε ψηφιακά. Ζωγραφίστηκαν, επίσης, παραλλαγμένα μικρά αποσπάσματα από τις ταινίες Cast Away, Watchmen, Star Wars, 2001: A Space Odyssey.

Διάλογοι και τραγούδια ειπώθηκαν στα Αρχαία Ελληνικά. Ο χορός των κοριτσιών τραγουδά στίχους της Σαπφούς, από το επιθαλάμιο «Οἶον τὸ γλυκύμαλον» και από το θραύσμα «Φοίβῳ χρυσοκό[μ̣ᾳ...», πάνω στη μουσική του παραδοσιακού τραγουδιού «Μήλο μου κόκκινο». Ο μονόλογος του Οδυσσέα προς την Ναυσικά αποτελείται από απαράλλακτους στίχους της ραψωδίας ζ, της Οδύσσειας του Ομήρου.

 

 

ΣΥΝΟΨΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ 02

Στην Οδύσσεια του Ομήρου, η πριγκίπισσα των Φαιάκων Ναυσικά και οι φίλες της είναι τα πρώτα πρόσωπα στην παγκόσμια λογοτεχνία που παίζουν με μπάλα. Κατά μία εκδοχή, η Θεά Αθηνά αλλοίωσε την πορεία της μπάλας για να οδηγήσει την Ναυσικά πάνω στον Οδυσσέα. Μετά από 3217 χρόνια, ο Diego Armando Maradona δήλωσε ότι του συνέβη το ίδιο, στο γκολ που έμεινε στην ιστορία σαν «Το χέρι του Θεού».

 

 

ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Στο μητρικό διαστημικό σκάφος που στέκει μετέωρο στο κενό διάστημα, το πλήρωμα αγοράζει για τις διακοπές του ταξιδιωτικά πακέτα που σε μεταφέρουν για λίγο σε οποιοδήποτε σημείο του σύμπαντος επιθυμείς, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή του παρελθόντος, του παρόντος ή του μέλλοντος επιλέξεις. Η νεαρή σμηναγός Ναυσικά, εξαντλημένη μετά την ολοκλήρωση μίας πολύ επικίνδυνης, αιματηρής αποστολής στον αστεροειδή 192, θα επιλέξει να ξεκουραστεί στο νησί των Φαιάκων, συναντώντας για άλλη μία φορά τον μυθικό, πολυμήχανο Οδυσσέα.

 

 

 

 

TRAILER

 


 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
 

 

 

 

ΔΙΑΝΟΜΗ
 

Ναυσικά: Δήμητρα Σπάρταλη
Οδυσσέας:
Γιώργος Σπυριδάκης

Χορός
:
Μαρία Αναγνώστου, Εμμέλεια Γεροντή, Καλομοίρα Μανώλη, Ιόλη Ταβλά, Καλλιόπη Ταβλά

Άλογο
:
Storm

 

 

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
 

Σενάριο, Σκηνοθεσία, Ζωγραφική, SFX, Λήψη & Σχεδιασμός ήχου, Μοντάζ:
Άγγελος Σπάρταλης

Συνεργάτες ζωγράφοι
:
Μάρα Αποστολάκη, Ράνια Αφεντούλη, Μαριάννα Γκίκα, Χριστίνα Δαλκερανίδου, Μανώλης Καβουσανός, Ερατώ Καπετανάκη, Εύη Λαζούρα, Ιρένα Οικονόμου, Σοφία Παπαδοπούλου, Κώστας Πλιάτσικας, Αγγελική Σβορώνου, Δήμητρα Σπάρταλη, Αριάννα Φιλακτάκη

Κοστούμια
: Καλλιόπη Ζαφειροπούλου
Κατασκευές
: Ειρήνη Μπολανάκη
Χορογραφία, Κινησιολογία
: Ρίτα Μαρνέλλου
Εκπαιδευτής αλόγου
: Γιάννης Πανταζής
Μακιγιάζ, Κομμώσεις
: Ιωάννα Σπάρταλη

Φωτογραφία
: Λουκιανός Αρναουτάκης, Γιάννης Μπούσδογλου
Μουσική
: Αντώνης Παπασπύρος
Μίξη ήχου, Mastering
: Βασίλης Μυρσινιάς
Storyboard
: Αγγελική Σβορώνου
SFX assistant
: Γιάννης Μπούσδογλου
Σάρωση
: Γιώργος Παπαδομιχελάκης, Max Power Graphics
Γραφίστας
: Μάνος Σιγανός

Φιλολογική επιμέλεια
: Μαρκέλα Ηλιάκη, Μαρία Καροφυλλάκη
Μεταφράσεις
: Σοφία Χαραλάμπους, Ηλέκτρα Σεβεντεκίδου, Δημήτρης Βυτινιώτης

Παραγωγοί: Άγγελος Σπάρταλης & Αγγελική Σβορώνου
Συμπαραγωγός
: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Παραγωγή: wish you luck films (c)2021

 

 

 

 

ΑΦΙΣΑ

 

 

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
 


Το επίσημο trailer διάρκειας 60 δευτερολέπτων

Η αφίσα σε διάσταση 50x70cm, στα 300dpi

Η επίσημη σελίδα στο διαδίκτυο

Η σελίδα στο Facebook